Paieška

Suraskite mus  Facebook'e 

 

GAVIN BRYARS ENSEMBLE (Didžioji Britanija)

GAVIN BRYARS ENSEMBLE (Didžioji Britanija)
Gavin Bryars. Laudas (2002-2012)
Gavin Bryars. The Flower of Friendship (2009)
Gavin Bryars. It Never Rains (2010)
Gavin Bryars. Jesus' Blood Never Failed Me Yet (1971)

Legendinis britų kompozitorius Gavinas Bryarsas sugrįžta į Vilnių su savo ansambliu – lakričio 21 dieną rengiamas vienintelis „Gavin Bryars Ensemble" koncertas Baltijos šalyse. Į pirmąjį šio įžymaus kompozitoriaus koncertą Vilniuje prieš 9 metus negalėjo sutilpti visi norinyts – koncertų salė buvo tiesiog perpildyta.
Daugiausiai šlovės Bryarsui pelnė didžiulio populiarumo sulaukęs jo 1971 metų kūrinys „Jesus' Blood Never Failed me Yet" („Jėzaus kraujas dar niekada manęs nenuvylė"), kurio versiją yra atlikęs ir charizmatiškasis Tomas Waitsas. Albumas su šiuo kūriniu užkariavo daugybę pasaulio šalių ir iki šiol yra parduodamas milijoniniu tiražu.
Būtent šis užburiantis kūrinys bus koncerto Vilniuje programos pagrindas. Taip pat „Gavin Bryars Ensemble" su savo nuolatiniais solistais – balso grožiu ir grynumu žavinčia Anna Maria Friman, garsiojo „The Hilliard Ensemble" tenoru Johnu Potteriu ir elektrinės gitaros virtuozu Jamesu Woodrow – atliks naujausius Bryarso kūrinius ir tokias kompozicijas, kaip „It Never Rains" bei „The Flower of Friendship". Nuskambės ir nauji kūriniai iš „Laudų" ciklo, kurio ankstesnės dalys Vilniaus publiką pakerėjo prieš devynerius metus.