Paieška

Suraskite mus  Facebook'e 

 

SINFONIETTA RIGA

Dalyvauja mišrus choras “Kamer...” (Latvija)
Dirigentas Normunds Šne

Georg Friedrich Haas. REMIX
Georg Friedrich Haas. Unheimat
Justė Janulytė. Observation of Clouds balsams, dvigubam pučiamųjų kvintetui, styginiams (2012, premjera Lietuvoje)

Šis GAIDOS koncertas ypatingas – festivalyje nedažnai koncertuoja užsienio orkestras. Tuo labiau toks orkestras, kaip Sinfonietta Riga, kuris laikomas ne tik geriausiu kameriniu orkestru Latvijoje, bet ir Baltijos bei Šiaurės šalyse. 2006 m. įsikūrusio orkestro įrašus jau yra išleidusios žinomos kompanijos „Ondine“ ir „Wergo“. Dirigento Normundo Šne vadovaujamo kolektyvo moto – atvirumas įvairioms muzikos kryptims ir nepriekaištinga skambesio kokybė. Kartu su orkestru atvyksta ir vienas geriausių Latvijos chorų „Kamer...“ – taigi, scenoje bus daugiau kaip 70 žmonių.
Koncerto programoje – du skirtingi žymaus austrų kompozitoriaus Georgo Friedricho Haaso kūriniai. Festivalis plačiau pristato šį kūrėją, laikomą vienu įdomiausių ir labiausiai pripažintų šiandienos Europos kompozitorių – Haaso kūriniai skamba daugelyje prestižinių muzikos scenų, tarp kurių ir vienas garsiausių pasaulyje Zalcburgo festivalis.
Koncerto intriga – Europos muzikos festivalius užkariavusių ir publiką pakerėjusių „Smėlio laikrodžių“ autorės Justės Janulytės naujo kūrinio lietuviškoji premjera, vasarą įvykęs šio kūrinio pirmas atlikimas Latvijoje sulaukė didžiulio pasisekimo ir itin entuziastingos latvių muzikos kritikų reakcijos.