Paieška

Suraskite mus  Facebook'e 

 

STEVE REICH & AMADINDA PERCUSSION GROUP (Vengrija)

Steve Reich. Drumming - Part One
Steve Reich. Nagoya Marimbas
Steve Reich. Music for Pieces of Wood
Steve Reich. Mallet Quartet
Steve Reich. Clapping Music
Steve Reich. Six Marimbas

Prieš šešerius metus perpildytoje Kongresų rūmų salėje GAIDA pažymėjo amerikietiškojo minimalizmo „guru“ Steve’o Reicho 70-metį – tuomet kultinis kompozitorius koncertavo su savo ansambliu „Steve Reich and Musicians“.
Šiemet festivalis GAIDA pakvietė kitą išskirtinį muzikos kolektyvą, kuris taip pat kartu dirba ir bendradarbiauja su Steve‘u Reichu – tai viena originaliausių perkusininkų grupių pasaulyje laikoma „Amadinda“ iš Vengrijos. Steve‘as Reichas taip pamėgo „Amadindos“ ansamblį, kad su juo susiejo ne tik ilgą kūrybinę draugystę, bet ir šiam kolektyvui specialiai sukūrė vieną geriausių savo kūrinių („Mallet Quartet“). 1984 m. įkurtas ansamblis tiesiogiai bendradarbiavo ne tik su Steve‘u Reichu, bet ir su tokiomis reikšmingomis XX amžiaus muzikos asmenybėmis kaip John Cage, Bruno Canino, György Ligeti ir kt.
Koncerto programoje – garsiausi Steve‘o Reicho kūriniai mušamiesiems instrumentams – magiškas afrikietiškų būgnijimų ritualo ir šamaniškų apeigų seansas, vedantis į nenusakomą muzikinį transą ir dieviškais virpesiais užpildantis akustines erdves.