Paieška

Suraskite mus  Facebook'e 

 

LIETUVOS NACIONALINIS SIMFONINIS ORKESTRAS

Kari Kriikku (klarnetas, Suomija)
Dirigentas Roland Freisitzer (Austrija)

Albertas Navickas. Naujas kūrinys (2012, pasaulinė premjera)
Raminta Šerkšnytė. Ugnys / Fires (2010, premjera Lietuvoje)
Ondrej Adamek. Dusty Rusty Hush (2007, premjera Lietuvoje)
Kaija Saariaho. D’OM LE VRAI SENS (2010, premjera Lietuvoje)

Pirmasis GAIDOS simfoninis koncertas su vakaro žvaigžde – neprilygstamu klarneto virtuozu Kari Kriikku, kurio techniką dienraštis „The Guardian“ vadina fenomenalia.
Įvairių meninių patirčių ir nepakartojamų įspūdžių žadančią koncerto programą sudaro keturi skirtingi kūriniai: šalia žinomos lietuvių kompozitorės Ramintos Šerkšnytės kūrinio, kurį užsakė ir pasaulinę premjerą šių metų gegužės mėnesį Miunchene atliko Bavarijos radijo simfoninis orkestras bei jo ilgametis dirigentas Mariss Jansons, koncerte skambės naujas jaunojo lietuvių kompozitoriaus Alberto Navicko opusas – išgirsime koks bus šio kompozitoriaus debiutas didžiojoje GAIDOS simfoninės muzikos scenoje.
GAIDA nuolat stengiasi Lietuvos publikai pristatyti naujus muzikos pasaulio kūrėjų vardus, kurie jau spėjo pelnyti platų tarptautinį pripažinimą ir šiandien užkariauja Europos muzikines scenas. Vienas iš tokių šiandien yra Paryžiuje gyvenantis čekų kompozitorius Ondrej Adamek, kurio geriausią simfoninį kūrinį išgirsime šiame koncerte – įspūdinga Adameko partitūra iš mūsų orkestro pareikalaus ne tik ypatingos energijos ir susiklausymo, bet ir virtuoziškumo ir grojimo nežmonišku greičiu.
Programos kulminacija – bene garsiausios šiandienos pasaulio kompozitorės moters Kaijos Saariaho naujas klarneto koncertas. Tai įspūdingas stambios apimties kūrinys, kurį autorė kūrė bendradarbiaudama su pačiu Kari Kriikku – išskirtinis atlikėjas sutiko jam dedikuotą kūrinį pagroti ir Vilniuje. Koncerto programą su Nacionaliniu simfoniniu orkestru diriguos pripažintas austrų dirigentas Roland Freisitzer, sukaupęs didžiulę šiuolaikinės muzikos atlikimo patirtį su geriausiais Europos ansambliais ir orkestrais.