Paieška

Suraskite mus  Facebook'e 

 

Dūzgiantis prospektas

Gedimino prospektas – nuo Katedros aikštės iki Lukiškių aikštės (imtinai)
Rugpjūčio 31 d., penktadienis, nuo 12.00 iki 23.30
Rugsėjo 1 d., šeštadienis, nuo 10.00 iki 23.30
Rugsėjo 2 d., sekmadienis, nuo 10.00 iki 22.30


Jau 7 metai SOSTINĖS DIENOSE „dūzgia“ Gedimino prospektas – „susitikimo vietos pakeisti negalima“.
DŪZGIANTIS PROSPEKTAS – tai aktyvaus kultūrinio veiksmo ir įvairių kūrybinių sumanymų, įvairiausių poreikių, norų ir fantazijų išsipildymo vieta, tai kaimynystės, bičiulystės ir svečių sutikimo vieta. Tai vilniečių raiškos būdas!

Šiemet DŪZGIANTIS PROSPEKTAS vėl nusidrieks per beveik visą Gedimino prospektą, o jo programa tematiškai suskirstyta į 4 veiksmo erdves:

1) Gedimino prospekte nuo Katedros a. iki Vilniaus g. – MENŲ IR MUZIKOS GATVĖ
Čia bus įrengtos vizualiųjų menų ekspozicijos, įvairūs dailininkų, keramikų ir tapytojų darbai, meno dirbiniai, o svarbiausia – daugybė kultūros renginių ir koncertų:
jaukesnė ir intymesnė aplinka tvyros scenoje prie Nacionalinio dramos teatro, čia pasirodys nedidelės grupės, bardai, aktoriai ir kiti įvairūs pavieniai atlikėjai, kalbantys iš širdies į širdį. Didžiojoje prospekto scenoje prie V. Kudirkos aikštės – norintiems galingos energijos ir smagios linksmybės – vyks įvairių stilių muzikos grupių koncertai, įvairių profesionalių kolektyvų pasirodymai, spektakliai, nuotaikingi projektai.
2) Gedimino prospekte nuo Jogailos g. iki Jakšto g. – GARDŽIŲ LAUKTUVIŲ KELIAS
Šioje prospekto erdvėje kiekvienas galės paragauti ir įsigyti įvairiausių gardumynų – atėjusieji alkani išeis pilvus nešini! Visokių gardėsių ras ir žaliavalgiai, ir mėsėdžiai. Ustukių malūnas prikeps įvairiausių blynų, žirninių miltų spurgų. Medaus, vaistažolių arbatų, karvių ir ožkų sūrių, dešrų rinkių, strutienos, žvėrienos, šakočių ir šimtalapių, duonos sausučių, pagardų su braškėmis ir svogūnais bei 20 kg sveriantį duonos kepalą pamatysite tik čia!
3) Gedimino prospekte nuo A.Jakšto g. iki Vasario 16-osios g. – ŽAIDIMŲ IR SVEIKATOS PARKAS VAIKAMS,TĖVAMS, VISIEMS
Šioje „Dūzgiančio prospekto” zonoje – gausybė lauko ir stalo žaidimų, specialių atrakcijų vaikams ir jaunimui. Čia bus žaidžiami aikštės šachmatai, smiginis, vyks kitų sporto šakų atstovų pasirodymai, veiks netradicinės medicinos, masažo ir kitokie sveikatingumo seansai. Ypatingai smagūs nuotykiai ruošiami vaikams – įlindus į gigantiškus plastikinius burbulus (virš 2 m skersmens) bus galima nesušlapus pasiplaukioti dideliame baseine tiesiog pačiame Gedimino prospekte, bus įrengti specialūs šokinėjimo ir nučiuožimo atrakcionai, tatamiai ir daugybė kitų nekasdienių pramogų. Specialiai įrengtoje scenoje vaikai taip pat galės atskleisti savo talentus – dainuoti dainas, deklamuoti eiles, šokti ir pan.
4) Gedimino prospekte prie Lukiškių aikštės – KNYGŲ ALĖJA: IDĖJŲ IR LAISVĖS ERDVĖ
Ypač pamėgta “Dūzgiančio prospekto” tradicija – knygų alėja, šiemet ji išsidėstys Gedimino prospekte prie Lukiškių aikštės. Šioje prospekto erdvėje plačią knygų įvairovę pristatys dauguma Vilniaus leidyklų, knygas čia pat su nuolaidomis ir autorių parašais galės įsigyti visi norintys. Šiųmetis akcentas – Maironio eilių skaitymai šventinėje scenoje, jas galės skaityti kiekvienas – nuo mokinuko, garbaus aktoriaus iki troleibuso vairuotojo. Ypatinga naujiena: šiemet SOSTINĖS DIENOS pagerbs ir skirs dėmesį grupei “The Beatles”, kurios 50 metų jubiliejų šiemet pažymi visas pasaulis: garsūs Latvijos menininkai Lukiškių aikštėje rengiasi pastatyti specialią smėlio skulptūrą, o čia pat įrengtoje scenoje žinomi Lietuvos ir kitų šalių muzikantai savo koncertuose atliks nemažai „bitlų” hitų.

Trijose SOSTINĖS DIENŲ „Dūzgiančio prospekto“ scenose vyks naujo festivalio ,,Vilnius Music Week 2012“ koncertai. Šiemet pirmą kartą organizuojamas naujas tarptautinio masto renginys – didžiulis muzikos invazijos festivalis Vilniuje. Tarptautinė muzikos savaitė – tai iki šiol Lietuvoje nebūto formato renginių serija, apjungianti muzikos industrijos dalyvius iš Lietuvos ir įvairių pasaulio šalių, o taip pat perspektyviausius ir talentingiausius šiandienos muzikos atlikėjus ir plačiąją visuomenę į vientisą šventinį skambesį.