Paieška

Suraskite mus  Facebook'e 

 

Tarptautinis džiazo festivalis Vilnius Mama Jazz 2013

Tarptautinis džiazo festivalis „Vilnius Mama Jazz" savo veiklą pradėjo 2002 metais.
Festivalis vyksta kiekvienais metais lapkričio mėnesio antroje pusėje.

Išskirtinis šio festivalio bruožas - atvirumas visiems džiazo muzikos stiliams ir kryptims, išskiriant esminį prioritetą - atliekamos muzikos kokybę, originalumą, aktualumą.

Festivalis „Vilnius Mama Jazz" per keletą metų tapo vienu didžiausių sostinės džiazo muzikos renginių, kiekvienais metais pristatančių koncertų programas, viliojančias pasaulinio garso atlikėjų muzika, Lietuvos džiazo meistrų pasirodymais ir bendrais tarptautiniais projektais.
Festivalio organizatoriai aktyviai seka pasaulines džiazo naujienas ir jas pristato Vilniuje, dėl to visuomenei suteikiama galimybė susipažinti ir gėrėtis plačia Europos, Amerikos, Azijos ir kitų kraštų džiazo muzikos palete.

Festivalis puoselėja ir globoja lietuviško džiazo kultūrą, tradicijas ir skatina profesionalių Lietuvos džiazo atlikėjų kūrybinę veiklą, skleidžia informaciją apie įdomiausias idėjas ir sėkmingiausius projektus Lietuvoje.

Ypač aukštas festivalyje dalyvaujančių muzikantų meistriškumas, lanksti bilietų platinimo sistema lėmė tai, kad festivalis tapo labai populiarus tiek Vilniuje, tiek ir visoje Lietuvoje.

Festivalio renginiai vyksta pagrindinėse Vilniaus scenose: Kongresų rūmuose, Nacionaliniame dramos teatre, Rusų dramos teatre. Po koncertų gyvos muzikos klube „Tamsta", viešbutyje „Holiday Inn Vilnius" vyksta naktiniai jam session, kuriuose dalyvauja muzikantai iš visos Lietuvos bei festivalio svečiai.

Vilniaus miesto festivalio „Vilnius Mama Jazz" tęstinumas ir sėkmė tiesiogiai priklauso nuo užmegztų kultūrinių ryšių su užsienio meno institucijomis bei agentūromis ir tolesnio bendradarbiavimo su jomis, publikos reiklumo ir rėmėjų dosnumo.

BILIETUS GALITE ĮSIGYTI: 
DAUGIAU INFORMACIJOS: www.vilniusmamajazz.lt
www.facebook.com/vilniusmamajazz