Paieška

Suraskite mus  Facebook'e 

 

Neda & Labutis Jazz Quartet

Neda & Labutis Jazz Quartet
Neda Malūnavičiūtė – vokalas, fleita
Vytautas Labutis – saksofonai
Leonardas Bėkša – klavišiniai, trimitas
Eugenijus Kanevičius – bosinė gitara
Darius Rudis – mušamieji

Neda ir Vytauto Labučio džiazo kvarteto muzikantai lapkričio 14 d. muzikos klube „Tamsta“ pristatys naują grupės albumą „Sounding City“, kuris pasirodė šių metų vasarą.
Pirmieji šios kompaktinės plokštelės muziką išgirdo Barselonos, Madrido, Budapešto ir Gdansko džiazo muzikos gerbėjai. Gruodžio mėnesį CD bus pristatytas Stokholme ir 55-tame tarptautiniame džiazo muzikos festivalyje „Jazz Jamboree“, kuris vyks Varšuvoje.
Girdėjusių šios grupės muziką įkalbinėti ateiti į koncertą nereikės. O jei šis vakaras jums bus pirma pažintis su Neda ir Labučio džiazo kvartetu, jaučiame pareigą duoti paprastą patarimą – tiesiog atverkite muzikai širdį. Nes šios natos sklinda būtent iš ten.

Tai, ką groja Neda ir Vytauto Labučio džiazo kvarteto muzikantai, kartais atrodo apgaulingai lengva ir paprasta, nors iš tiesų šios kompozicijos – rafinuotos, kupinos netikėtumų ir to, kas apibūdinama neišverčiamu žodžiu draivas.
Ko galima tikėtis iš šio pasirodymo, geriau nespėlioti – Vytauto Labučio arsenale yra tiek kūrinių, kad niekada negali žinoti, kurią nostalgiją keliančią melodiją ar negirdėtą staigmeną jis lyg tūzą ištrauks iš rankovės.
Intriguojantys muzikantų sumanymai iki paskutinės akimirkos lieka staigmena – to tikrai pakanka, kad Lietuvos džiazo mėgėjams nekiltų abejonių dėl būtinybės išgirsti jų koncertą.

Muzikos stiliaus skalė labai plati – nuo paprasčiausio džiazo standarto iki išplėtotos siuitos, nuo savotiškos ragos iki funk ar free jazz. Visa tai susijungia į bendrą koncerto visumą, muzikinį veiksmą, kupiną muzikantų improvizacijos ir artistizmo.
Išskirtinei ansamblio spalvai lemiamą reikšmę turi Nedos partija, susidedanti iš dviejų vienodo ryškio linijų: vokalo ir fleitos – tai lyg muzikinė instrumento ir balso santuoka. Balsas šiuo atveju neretai pavirsta įmantriu, plačių galimybių instrumentu, o fleita nejučiomis perima vokalo, dainos vaidmenį.

Neda Malūnavičiūtė ir Vytautas Labutis – reikšmingos Vidurio Europos džiazo asmenybės, Vilniaus džiazo mokyklos atstovai, Vladimiro Čekasino mokiniai, kurių bendradarbiavimas užsimezgė 1990 m. (simbolinė pradžia, sutapusi su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimu) ir nenutrūkstamai tęsiasi iki šiol. Juodu vienija drąsa eksperimentuoti, simpatija netikėtiems deriniams, polistilistika ir autentiškas, nesuvaidintas mėgavimasis komponavimu čia ir dabar.

Vytauto Labučio džiazo kvartetas yra Labučio ir Nedos tandemo bendraamžis: susibūrė 1990 metais, ir nuo tol yra išleidęs du originalių kompozicijų albumus („Flamenco Vilnensis“, „Layers“) bei apkeliavęs su koncertiniais turais didelę dalį Europos. Kolektyvo sudėtis – kintanti, jame groja ir Lietuvos džiazo scenos veteranai, ir naujokai. Šį kartą kompaniją Vytautui Labučiui jame sudaro visiškai neseniai įsiliejęs į profesionalią džiazo sceną mutiinstrumentininkas Leonardas Bėkša, jaunas ir jau keletą metų tituluojamas vienu geriausių šalies būgnininkų Darius Rudis bei nepamainomas universalus boso instrumentų meistras Eugenijus Kanevičius.


BILIETUS GALITE ĮSIGYTI:
DAUGIAU INFORMACIJOS www.vilniusmamajazz.lt
www.facebook.com/vilniusmamajazz