Paieška

Suraskite mus  Facebook'e 

 

FUN CLOCK | SOUL MOUSTACHE

FUN CLOCK
Gabrielė Senkevičiūtė – voc
Aurimas Piečiukaitis – as
Kasparas Meginis – ky
Arnas Jasalinis – g
Deividas Jakavičius – b
Justas 'Maikis' Markevičius – dr


Fun Clock – jauna funko, disco, acid jazz atlikėjų grupė susibūrusi dar mokyklos suole. Mintis suburti grupę kilo būriui „Ąžuoliuko“ choro vaikinų ir pavienės repeticijos ilgainiui tapo pastovia kolektyvo veikla. Grupės sudėtis kito ne sykį. Pradžioje tai buvo griežtai vyriška, „ąžuoliukų“ grupė, kuri vėliau iš mokyklos scenos įžengė į didžiąsias scenas.

Grupė muzikuoja daugiau nei trejus metus, jau dalyvavo ne viename konkurse, nuskynė laurus Druskininkuose, Klaipėdoje, bet svarbiausiu savo apdovanojimu laiko 2011 metų muzikinių apdovanojimų T.Ė.T.Ė. laimėjimą geriausios funk grupės nominacijoje. Ši nominacija įkvėpė jaunuosius muzikantus tolesnei kolektyvo veiklai. Kaip patys muzikantai sako: „Vertiname šį apdovanojimą ne tik kaip įvertinimą, bet ir kaip įpareigojimą“. Grupė dalyvavo muzikos festivaliuose „Tamsta Muzika”, „Karklė Live Music Beach”, „Granatos Live”, „Vilnius Music Week“.

Gabrielė Senkevičiūtė – bene labiausiai „apdovanota“ grupės muzikantė.
Jos sąraše: pirmos vietos apdovanojimai iš konkursų Ispanijoje, Latvijoje, Lietuvoje. Dainuoti Gabrielė pradėjo nuo mažų dienų, o profesionali jos karjera prasidėjo prieš 8 metus, kai ji pradėjo lankyti privačias dainavimo pamokas. 2010 metais atlikėja dalyvavo muzikiniame projekte Danijoje, kur įrašė kelis kūrinius. 2012 metais Gabrielė tobulino savo balsą televizijos projekte „Lietuvos balsas”.

Aurimas Piečiukaitis – „Ąžuoliuko“ chore dainuoja jau 13 metų. Mokėsi „Ąžuoliuko“ muzikos mokykloje saksofono klasėje. Muzikantas savo karjeros nesieja su muzika, tačiau tai lieka jo didžiausiu hobiu.

Kasparas Meginis – dar vienas „Ąžuoliuko” absolventas, pradėjęs groti nuo mažų dienų. Muzikantas teigia pradėjęs groti ne savo noru, o tėvų verčiamas. Bet vėliau tai tapo jo gyvenimo būdu, todėl dar besimokydamas mokykloje be klavišinių instrumentų Kasparas mielai į rankas paima ir bosą, o grupėje „Various 3” ir dainuoja.

Arnas Jasalinis – baigė „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklą, grojo klavišiniais, o grupėje užima gitaristo poziciją. Seniau dainavo projekte „S-90c“, o šiuo metu be „Fun Clock“ dar muzikuoja ir grupėje „Various 3”.

Deividas Jakavičius – groti pradėjo būdamas dvylikos. Deivido muzikinis kelias prasidėjo nuo klasikinės gitaros pamokų, tačiau visai netyčia į jo rankas pakliuvo bosinė gitara. Groti muzikantas mokėsi pas Andrių Daugirdą. Deividas – aktyvus Vilniaus Balio Dvarionio muzikos mokyklos Big Band’o narys, Juozo Tallat – Kelpšos orkestro narys, šiuo metu taip pat groja su grupe „Jama&W”. Savo muzikines žinias jis toliau gilina Vilniaus kolegijoje.

Justas 'Maikis' Markevičius – savamokslis būgnininkas, kuris pradėjo groti todėl, kad „Fun Clock“ grupei reikėjo būgnininko. Ir visai nesvarbu, kad Justas Vilniaus Universitete studijuoja istoriją ir savo karjeros su muzika nesieja, jis yra „Fun Clock“ grupės siela.


SOUL MOUSTACHE
Vytis Smolskas – ky
Vytautė Pupšytė – voc
Jonas Gliaudelis – dr
Tomas Dobrovolskis – perc

Jokios pompastikos ir filosofiškų išsitaškymų apie „muziką vardan muzikos“. Tyliai eidami savipažinos keliu „Sielos Ūsai“deklaruoja, kad ūsų simbolis jų pavadinime esti ne tik pakankamai brandaus žmogaus galinčio įsiklausyti į jų dainas, o atributo, kuris tarsi figos lapas skiria tikrąjį tave nuo aplinkos ir žmonių. Tai nusiimdami, tai vėl juos prisitaisydami „Sielos Ūsai“ traukia visus į savo rabuliuojantį muzikos ežerą. Bent pabraidyti.
Grupės ašis - vokalistė Vytautė Pupšytė ir pianistas Vytis Smolskas aplink jųjų ašį pakvietė apsisukti ir Lietuvos scenai puikiai žinomą perkusininką - multiinstrumentalisrą, garsų dailininką Tomą Dobrovolskį, bei jauną, perspektyvų bei sparčiai tobulėjantį būgnininką Joną Gliaudelį.
„Širdies plakimas, dulkių valymas, katino glostymas, plaukų šukavimas, grindų valymas, valgymas, nevalgymas, galvojimas... visa tai - buitis. Visa tai - ritmas. Ritmas - mūsų kasdienybė, mūsų gyvenimas. Šiuo pasirodymų norime tai pabrėžti.“

Vytautė Pupšytė - dainininkė teigianti, kad stilistiniai rėmai reikalingi tiems, kurie turi per mažai fantazijos. „Kiekvienas vaikas, išmokęs vaikščioti, iškart ima bėgti. Ir kristi. Ir keltis. Kūrybinis procesas visiškai toks pats“, – sako dainininkė. Užaugusi muzikų šeimoje Vytautė natūraliai kibo muzikos paieškų link. Gergždžiančios džiazo plokštelės, klasikinės muzikos koncertai, opera, The Beatles, legendinės roko grupės, Ella Fitzgerald buvo tai, kas pažadino meilę muzikai. Džiazo studijų LMTA metu Vytautė susipažino su daug bendraminčių ieškotojų. Subūrė grupę „Jing’a'ling“, kurios koncertai siekė Latviją, Rusiją, Prancūziją. Pati atlikėja koncertavo Danijoje, Suomijoje, Vokietijoje, Baltarusijoje. 2012-aisiais su vokaline grupe Singaz laimėjo Vilnius Jazz Young Power konkurso Grand Prix, kuriame dainininkė buvo apdovanota specialiu prizu už originalią kompoziciją „Human language“. Šiuo metu daininikūrybines idėjas realizuoja su grupe „Soul Moustache“.

Vytis Smolskas - tai daugelio projektų iniciatorius, kurio scenos partnerių paletės pavydėti galėtų ne vienas, o studijų Hagoje metu į Lietuvą atsivežęs ne vieną atlikėją: nepamirštamas Vyčio Smolsko jazz trio su italų būgnininku F. De Rubeis bei belgų kontrabosininku L. Heyndels, nepakartojamai šiltas duetas „Swinging Barcelona“ su temperamentingaja ispanų dainininke N. Basurto. Vytis buvo pirmasis Lietuvos džiazo pianistas koncertavęs viename garsiausių North Sea Jazz festivalio scenoje, kurioje pasirodė kartu su jungtiniu Hagos bei Roterdamo konservatorijų bigbendu. Šio projekto kviestinis svečias buvo šiandien vienas ryškiausių Niujorko saksofonininkų - Rudresh Mahanthappa. Tokios ryškios muzikinės įvairovės atsikandęs Vytis į Lietuvą grįžo ne tik su diplomu, bet ir naujomis pažintimis bei vizijomis.

Tomas Dobrovolskis - perkusininkas, multi-instrumentalistas. Šis muzikantas yra išradęs pasaulyje analogų neturintį varinį mušamąjį instrumentą – Varinį Gaublį (The Brass Globe). Ryškiausias muzikos ir šokio projektas – tai „TRIMATRIX“ spektaklis su Lora Juodkaite, Andriumi Žužžalkinu ir Igoriu Zaripovu Menų spaustuvėje. Muzikiniai projektai – „Sainkho & The new art trio“ su Sainkho Namtchylak, Raimondu Sviackevičiumi ir Andre Pabarčiūte, „SoloDuo“ projektas su japone Satoko Aoki, „Folkex.lt“ su Sauliumi Petreikiu, „Exlex“ su Neda Malūnavičiūte. Koncertavo Lenkijoje, Latvijoje, Švedijoje, Danijoje, Anglijoje, Belgijoje, Islandijoje, Suomijoje, Alandų salose.

Jonas Gliaudelis - jaunas, perspektyvus ir jau sparčiai populiarėjantis Lietuvos džiazo ir populiariosios muzikos scenose būgnininkas. Muzikinį kelią pradėjęs B. Dvariono ir Algirdo muzikos mokyklose Jonas teigia, kad didžiausią įtaką jo tobulėjimui padarė Lietuvai puikiai pažįstamo muzikanto Dariaus Rudžio pamokos, kurios taip pat ir asmeninio talento bei užsispyrimo dėka, buvo įvertintos konkursuose: „Tamsta Drum Day“ 2012-aisiais - III vieta, 2013-aisiais - II vieta; „Saulkrasti Jazz“ 2013-aisiais II vieta; „Vilnius Jazz Young Power“ kartu su grupe „Legentet“ tapo laureatais. Šiame konkurse Jonas debiutavo ir kaip kompozitorius. Jonui jau teko scenoje muzikuoti kartu su „Giedrė Solo“, „Džiazo miniatiūros“, „Eilinis elitas“ projektais. Šiuo metu būgnininkas aktyviai mokosi, kuria bei yra nuolatinis jam session dalyvis.

BILIETUS GALITE ĮSIGYTI:
DAUGIAU INFORMACIJOS www.vilniusmamajazz.lt
www.facebook.com/vilniusmamajazz