Paieška

Suraskite mus  Facebook'e 

 

The Proof Quartet | Arvydas Joffė Jazz Quartet

 

The Proof Quartet
Giedrius Nakas – piano
Nora Strolytė – voc
Paulius Vaicekauskas – bass
Kasparas Naujokas – drums


Nora Strolytė mokėsi B. Dvariono muzikos mokykloje griežti smuiku, vėliau pas mok. Danutę Buklerevičiūtę mokėsi vokalo. Dalyvavo tarptautiniuose vokalo konkursuose Vokietijoje bei Ispanijoje ir tapo laureate. Nuo 2009 m. kaip pritariančioji vokalistė dirba su įvairiais Lietuvos atlikėjais: Sasha Song, Donatu Montvydu ir kt. Šiuo metu pagrindinį dėmesį unikalaus tembro vokalistė skiria solinei karjerai, taip pat dalyvauja televizijos projektuose: „Lietuvos talentai”, „Lietuvos balsas” bei su įvairiomis grupėmis dalyvauja projekte Rootslive session. Su grupės The Proof Quartet muzikantais šiais metais Nora dalyvavo džiazo festivalyje Broma Jazz Kėdainiuose.
Giedrius Nakas – universalus jaunosios kartos pianistas, kompozitorius, aranžuotojas. Groti fortepijonu mokėsi M. K. Čiurlionio menų mokykloje. 2013 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigė bakalauro studijas pas doc. D. Kirilauską. 2011 m. mokėsi pas prof. N. Grubertą Karališkajoje Hagos konservatorijoje Nyderlanduose. Grodamas klasikinę muziką solistas koncertavo Hagoje, Amsterdame bei daugelyje Lietuvos miestų.
Aktyviai koncertuoja su džiazo ir pramoginės muzikos grupėmis („Saulės Kliošas“, „Re: Muzika, kuri gimė vakar“, Big Bang Band, Despotin Fam, Messiah goes Mad Orchestra ir kt.), dalyvauja įvairiuose festivaliuose ir projektuose. Pianistas groja įvairią muziką: nuo klasikos iki džiazo, nuo hip-hopo iki elektronikos.
Sukūrė muziką spektakliams „Lisistratė“ ir „Helgelando Karžygiai“ (rež. R.Cicėnas).
Paulius Vaicekauskas Kėdainių muzikos mokykloje nuo 5 metų mokėsi groti fortepijonu. Vėliau susidomėjo bosine gitara ir dabar jau šešerius metus groja bosu. Su grupe Jazz 4 jaunasis bosininkas dalyvavo festivalyje Vilnius Mama Jazz ir konkursuose: Vilnius Jazz Young Power, Jazz Fontanas bei kt. Su grupės The Proof Quartet muzikantais šiais metais dalyvavo džiazo festivalyje Broma Jazz Kėdainiuose.

Kasparas Naujokas nuo 6 metų Kėdainių muzikos mokykloje mokėsi groti klasikine gitara, o nuo 14-kos – mušamaisiais instrumentais. 2013 metais Kasparas pradėjo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje mušamųjų instrumentų klasėje pas Darių Rudį. Dalyvavo džiazo festivaliuose: Vilnius Mama Jazz, Broma Jazz. Taip pat dalyvavo konkursuose: Vilnius Jazz Young Power, Drumday. Grojo su Lietuvos džiazo muzikantais: Liutauru Janušaičiu, Remigijum Rančiu, Dariumi Rudžiu.

 

ARVYDAS JOFFĖ JAZZ QUARTET (Lietuva)
Arnas Mikalkėnas – p
Tomas Razmus – sax
Nerijus Ardzevičius – b
Arvydas Joffė – dr


Arvydo Joffės džiazo kvarteto grupės kredo – groti įvairių stilių autentišką muziką, ir, sujungus kūrybinį grupės narių potencialą, atrasti savitą, išskirtinį skambesį. „Grodamas su jais, jaučiuosi laisvai, galiu nevaržyti ekspresijos ir intelekto, nes kvarteto nariai – puikūs muzikos intelektualai, visapusiški stiliaus požiūriu, lankstūs improvizatoriai, visi turi neblėstančios kūrybinės energijos. Pagrindinė kvarteto misija – komunikuoti su klausytojais, tiesti muzikos tiltus į žmonių širdis. Kartu, kaip ansamblis, norime išsisakyti, tam muzikantai yra jau pribrendę.“ – sako kvarteto lyderis Arvydas Joffė.

Arvydo Joffės džiazo kvartetas – profesionalus kolektyvas. Kvarteto meninių priemonių gama plati – vyrauja polistilistinis mastymas, profesionalumo sąlygotas lankstumas, savitas ir individualus priėjimas prie džiazo klasikos, šiuolaikinės akademinės muzikos. Kvartetas meistriškai derina akustines atlikimo priemones su elektroninėmis, kiekvienas kvarteto narys kuria muziką, gali pasirodyti kaip solistas.

Stilistiniu požiūriu kvarteto muzikoje ryškūs avangardinio džiazo ir šiuolaikinės akademinės muzikos elementai, įtraukiantys ir free bei fusion, hard ir post bop stilių idėjas.

Arnas Mikalkėnas – akordeono muzikos pasaulyje plačiai žinomas atlikėjas bei kompozitorius, muzikos kino filmams kūrėjas, muzikos prodiuseris bei klavišininkas. Kvartete skambina fortepijonu. Kaip kompozitorius, jis ypač prisideda prie netradicinės meditacinės muzikos, kurdamas elektronines kompozicijas. A. Mikalkėnas žinomas ne tik džiazo, bet ir akademinės muzikos pasaulyje. Įvairių tarptautinių konkursų laureatas, koncertavo Airijoje, Čekijoje, Estijoje, Italijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Rusijoje, Vokietijoje, ir kt. Muzikantas vis dažniau pasirodo kaip avangardinės muzikos atlikėjas, pristato skirtingus projektus. Yra grojęs ir dalyvavęs įvairiuose projektuose su Larsu Lindgren, Kenny Wollesen, Liudu Mockūnu, Arkadi Gotesmanu, Dominyku Vyšniausku, Vytautu Labučiu, Jelle Van Giel, Jérôme Fohrer ir kt.

Tomas Razmus – eksperimentuoti mėgstantis, vienas perspektyviausių jaunosios kartos saksofonininkų Lietuvoje, grojantis įvairius džiazo stilius – nuo klasikos iki avangardo. Aktyviai dalyvauja Klaipėdos, Kauno, Birštono, Vilniaus miestų džiazo festivaliuose. Tomas Razmus Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijoje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijavo saksofono specialybę, kur įgijo klasikinio saksofono bakalauro ir džiazo magistro laipsnius. Džiazo konkurso „Rudens akvarelė“ ir „Vilnius Jazz Young Power” Grand Prix laureatas. Atlikėjas koncertavo Italijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Švedijoje, Vokietijoje.

Nerijus Ardzevičius – ilgametis Kauno bigbendo narys, muzikos pedagogas, VDU Muzikos akademijos dėstytojas, tituluojamas geriausiu Kauno bosininku. Tai – savitai mąstantis bosinės gitaros virtuozas, kuris grodamas naudoja įvairius spalvinius efektus. Kaip įvairių kolektyvų narys yra grojęs su Bobu Mintzer, Richardu Galliano, Larsu Lindgren, Arkadi Gotesmanu, Liudu Mockūnu ir kt.

Būgnininkas Arvydas Joffė – nuo 1976 m. groja įvairiuose ansambliuose ir orkestruose. Muzikantas apibūdinamas kaip charizmatiška asmenybė, neeilinis talentas, žmogus, kuriam lemta būti būgnų virtuozu. 1986 – 1992 metais A. Joffė buvo V. Čekasino kvarteto narys. Trisdešimt metų Lietuvos scenoje grojantis muzikantas įrodė, kad stilių ribos jam neegzistuoja. Muzikantas pripažinimą pelnė anksti – būdamas šešiolikos Latvijos festivalyje „Liepaja Dzintars“ buvo pripažintas geriausiu būgnininku. Klaipėdoje džiazą studijavęs A. Joffė vėliau užsiėmė pedagogine veikla, įkūrė bigbendą, grojo su Rusijos džiazo ansambliais, Giedriaus Kuprevičiaus grupe „Argo“, G. Abariaus trio. Su „Lithuanian Jazz Trio“ bei kitais kolektyvais grojantis A. Joffė yra koncertavęs daugelyje džiazo klubų ir festivalių Latvijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Skandinavijos šalyse, Šveicarijoje, Vokietijoje.

BILIETUS GALITE ĮSIGYTI:
DAUGIAU INFORMACIJOS www.vilniusmamajazz.lt
www.facebook.com/vilniusmamajazz