Paieška

Suraskite mus  Facebook'e 

 

Roby Lakatosas sveikina Vilnių, ROBY LAKATOS (smuikas, Vengrija) ir jo grupė

Birželio 19 d., ketvirtadienį, 19 val.
Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje

Roby Lakatosas sveikina Vilnių
ROBY LAKATOS (smuikas, Vengrija) ir jo grupė:

JENÖ LISZTES (cimbolai), LÁSZLÓ BÓNI (smuikas), LÁSZLÓ BALOGH (gitara), LÁSZLÓ LISZTES (kontrabosas), KÁLMÁN CSÉKI (fortepijonas).
Programoje – populiarių melodijų šėlsmas.

Roby Lakatosas yra ne tik išskirtinis smuiko virtuozas (vadinamas „mikliausių pirštų smuikininku“), bet ir stebina nepaprasta savo atliekamos muzikos stilistine įvairove. Kad ir ką griežtų – klasiką, džiazą ar vengrų liaudies muziką, jis drąsiai ignoruoja apibrėžtas žanrų ribas. Roby Lakatosas reiškiasi ir kaip čigoniškas „velnio smuikininkas“, ir kaip klasikinis virtuozas, ir kaip džiazo improvizatorius, kompozitorius bei aranžuotojas – ir vìsa vienu metu! Tokia universalaus muziko prigimtis – šiandien retai pasitaikantis reiškinys.
Roby Lakatosas su ansambliu griežia didžiausiose Europos, Amerikos, Australijos, Kinijos, Japonijos, Pietų Korėjos ir kt. salėse bei festivaliuose. Muzikantai kaskart pateikia įstabų stilistinį derinį, sumaišydami klasikinę muziką su vitališka vengrų ir čigonų magija. Toks derinys nereiškia nepagarbos akademinės kultūros paveldui, jis atspindi giliai įsišaknijusią čigonų tautos muzikinės kultūros tradiciją, kuri klausytojams gali suteikti didžiausią malonumą.