Paieška

Suraskite mus  Facebook'e 

 

SKAMBANTI KATEDRA

Didieji festivalio koncertai Katedros aikštėje

Rugsėjo 1 d., penktadienis, 21.00
DIDYSIS "SOSTINĖS DIENŲ" ATIDARYMO KONCERTAS

Pirmą kartą Lietuvoje – garsioji britų atlikėja

KT TUNSTALL


„Sostinės dienų“ dovana – pirmą kartą Lietuvoje koncertuos pasaulinės šlovės sulaukusi britų atlikėja KT Tunstall. „Grammy“ nominuota alternatyvaus roko dievaitė KT Tunstall gerbėjų širdis yra pavergusi originaliu stiliumi, užkrečiančia energija scenoje bei įspūdingais pasirodymais, kurių metu charizmatiškoji atlikėja pasitelkia išskirtinius gitaros efektus ir improvizacijas. Geriausios britų solo atlikėjos moters prizą prestižiniuose „Brit Awards“ apdovanojimuose pelniusi muzikos kūrėja bei dainų autorė, pasaulinės šlovės susilaukusių hitų „Suddenly I See“ ir „Black Horse And The Cherry Tree“ atlikėja mūsų šalyje lankysis pirmą kartą. KT Tunstall įkvėpimo sėmėsi iš tokių atlikėjų kaip David Bowie, James Brown, Lou Reed ir ilgainiui atrado savo unikalų muzikinį stilių, turintį alternatyvaus roko, indie rock, folk rock elementų, o taip pat – savitos romantikos bei elektronikos. Greta „Brit Awards“ apdovanojimo ir „Grammy“ nominacijos KT Tunstall yra pelniusi „Q magazine“ apdovanojimą už geriausią metų dainą ir buvo nominuota „Mercury Music Prize“, o taip pat laimėjo „European Border Breakers Award“ ir „Ivor Novello“ apdovanojimus bei pelnė „Scottish Style Awards“ prizą „Most Stylish Band or Musician". 2016 metais „Music Week Awards“ skyrė atlikėjai apdovanojimą „Inspirational Artist of the Year“.

https://www.youtube.com/watch?v=PQmDUEv939A

https://www.youtube.com/watch?v=vsCi5cdm2tw


 

Prieš KT TUNSTALL koncertą įžanginį vakaro pasirodymą surengs Lietuvos metų roko grupe pripažinti, kūrybingieji ir energingieji COLOURS OF BUBBLES. Indie roko vėliavnešiais Lietuvoje tituluojami „Colours of Bubbles“ savo klausytojams dovanoja modernių indie roko garsų sintezę ir tai daro taip garsiai ir griausmingai, kaip moka tik jie. Kilusi iš Šiaulių, miesto, dažnai vadinamo lietuviškuoju Mančesteriu, savo diskografijoje grupė turi du pilnus albumus („Inspired by a True Story”, 2014 ir „She is the Darkness”, 2016) ir yra sugrojusi daugiau nei 200 koncertų įvairiuose Europos kampeliuose, pasirodė pagrindiniuose Europos roko, indie muzikos festivaliuose, o 2016-ųjų pabaigoje sugrojo vieną masiškiausių savo koncertų Vilniaus „Siemens“ arenoje.

 



Rugsėjo 2 d., šeštadienis, 20.00
DIDYSIS "SOSTINĖS DIENŲ" GYVO GARSO IR VAIZDO KONCERTAS

G&G SINDIKATAS 


Hip-hop‘o scenos favoritai, viena ryškiausių Lietuvos grupių, didžiulę armiją gerbėjų turintis „G&G Sindikatas“ rengia ypatingą viso vakaro koncertą. Nors grupė skaičiuoja jau 22 metus, šiais metais vis dar yra pirmųjų kartų: po labai sėkmingo koncerto Siemens Arenoje, Lietuvos repo veliavnešiai pirmą kartą gros Vilniaus širdyje – Katedros aikštėje.